BIEDERMEIER

L'estil Biedermeier comença sent una variant de l'estil Imperi i d'altres estils que s'havien anat estenent al llarg de tot Europa.
Sorgeix un estil sobri al contrari de la monumentalitat de l'estil imperi, pràctic i una gran funcionalitat de les seves solucions, línies sinuoses i una sorprenent utilització de la ironia que l'hi proporciona un caràcter modern.
Predominen les línies simples com les del cub i el cilindre, els motius decoratius es redueixen a la fusta fosca o la clara segons la tonalitat del fons, fent que desapareixin els motius decoratius d'orats.
Les taules: els suports poden estar fets de una, dos o quatre columnes presentant una forma cònica a causa de la disposició del seu diàmetre, els taulell de forma ovalada o circular, normalment ampliables.
Les cadires: caracteritzades per la varietat en el seu respatller, normalment amb motius calats que caracteritzen al moble d'una gran lleugeresa. Una forma molt peculiar és la de vano o flors.

Grans trets que caracteritzen aquest estil son les curioses formes que tenen les potes i les teles florals, de línies o llistes que entapissen  els sofàs. sorgeixen diferents mobles de mida petita com tauletes auxiliars que fan d'aquest estil una al·legoria a la comoditat i utilitat del mobiliari en relació amb l'humà.

Comentarios

Entradas populares de este blog

COL·LECCIÓ DE MOBLES DE NÚRIA PLA ARMENGOL

GRANDESA ISABELINA VS SIMPLICITAT DE THONET