CARACTERÍSTIQUES DEL ESTIL IMPERI I RESTAURACIÓ

L'estil Imperi caracteritzat per l'emperador Napoleó es caracteritza per:
una geometria accentuada, volums acusats i masissos, motius decoratius d'orats. Una accentuada inspiració clàssica destaca elements com àguiles, dofins, àmfores, centaures, esfinx... augmentant la seva mida i col·locades normalment en parelles.
Estil sobri i amb grandesa on la superfície dels mobles és llisa ressaltada amb columnes i pilastres on contribueixen també decoracions florals i temes mitològics.
La fusta que predomina és el caoba menys quan per problemes polítics no es podia transportar-se i s'utilitzaven fustes més clares com l'om, el freixe...
Però el que caracteritza sense cap dubte aquest estil son els seus majestuosos elements decoratius com l'àguila imperial, la victòria alada, imatges de la deessa fortuna, estrelles i abelles, també imatges militars com espases, fletxes, canons, trofeus, dards i la lletra "N" dins una corona de llorer, i per últim el cigne molt apreciat per l'emperatriu Josefina.

La Restauració es produeix amb l'abdicació de Napoleó i amb la tornada dels Borbons.
en un moment inicial el nou emperador Lluís XVIII no canvia el mobiliari sinó que deixa el que hi ha fins el moment només realitzant el petit canvi d'arrancar tots aquelles elements que tenen a veure amb Napoleó.

Carles X ja fa el primers canvis per adquirir unes característiques noves, ja no s'utilitza el caoba, predominen les fustes clares, freixe, om, plataner, llimoner, sicòmor... es deixen de banda els motius d'orats i són substituïts per subtils motius de fusta fosca (amarant,palissandre...). predominen les formes poc anguloses i corbes més suaus. el que defineix aquest nou estil és la importància a la comoditat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

COL·LECCIÓ DE MOBLES DE NÚRIA PLA ARMENGOL

BIEDERMEIER